Ë-BERLINGO: CITROËN COMPLETEAZĂ VERSATILITATEA VEHICULULUI RECREAŢIONAL CU O VERSIUNE ELECTRICĂ

Noul Citroën ë-Berlingo este partenerul ideal pentru fanii unui stil de viață activ. Cu acest MPV funcțional și versatil, clienții se pot bucura acum de activitățile lor de agrement, dar și de plăcerea oferită de motorul electric.

• Versiunea electrică a MPV-ului Berlingo oferă o rulare liniștită și lină, cu o autonomie de până la 280 km* (WLTP).
• Vehiculul electric oferă funcționalitatea monovolumului Berlingo, fără niciun fel de compromis și răspunde tuturor nevoilor, cu un interior spațios, modulabil și practic. ë-Berlingo este disponibil în două versiuni de lungime ce pot găzdui până la 7 pasageri. MPV-ul păstrează spațiul la bord, cele trei scaune independente, pavilionul multifuncțional Modutop® și luneta cu deschidere.
• Cu ë-Berlingo condusul este facilitat grație noului ecran digital de înaltă definiție de 10” ce prezintă informații utile pentru șoferi și pasageri.

“ë-Berlingo își propune să ofere o autonomie suficientă, fără niciun compromis în ceea ce privește caracterul practic, pentru ca fanii mărcii să se bucure de toate activitățile lor preferate. MPV-ul electric oferă clienților o extra doză de relaxare în viața de zi cu zi, cu o rulare lină și silențioasă, satisfacția de a păstra calitatea aerului și un buget controlat. Acestea sunt așteptările clienților, într-o perioadă în care MPV-urile au un potențial limitat de reducere a emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil. Suntem onorați că Berlingo, inventator al segmentului vehiculelor recreaționale, se află printre primele care oferă această alternativă.” Laurence Hansen – Director Strategie și Produs Citroën

Inventator al vehiculului recreațional în anul 1996, Citroën a reușit să dezvolte o comunitate extrem de atașată de personalitatea, modularitatea și caracterul practic al MPV-ului Berlingo. Dimensiunile exterioare compacte și interiorul spațios sunt un atu major pentru clienții ce necesită mai mult spațiu. Versiunea electrică a MPV-ului Berlingo este un răspuns modern la provocările de mediu și se adresează clienților ce iubesc natura, conștienți de amprenta lor asupra mediului și care doresc un cost de utilizare controlat. ë-Berlingo este o soluție ce oferă funcționalitate, plăcere și relaxare la bord, alături de cea mai bună tehnologie electrică.

UN PLUS DE FLUIDITATE ÎN MODUL ELECTRIC

Cu ë-Berlingo, deplasările devin un moment de relaxare pentru pasageri. Vehiculul oferă un cuplu motor disponibil încă de la pornire, fără schimbări de trepte de viteză. Trenul de rulare electric nu generează vibrații și nici zgomot.
ë-Berlingo oferă un confort de primă clasă la bord, cu scaune înalte, un sistem de direcție fluid și o rază de bracaj de 10.80 metri.
e-Berlingă oferă un motor 100% electric de 100 kW (136 CP)/260 Nm, pentru a atinge viteza maximă de 135 km/h indiferent de modul de rulare ales. Cu noul sistem ë-Toggle de control al cutiei de viteze poți selecta 3 moduri de rulare:
– Normal – 80 kW/210 Nm: optim pentru utilizarea de zi cu zi,
– Eco – 60 kW/180 Nm: pentru autonomie extinsă și un condus fluid,
– Power – 100 kW/260 Nm: pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele.

O AUTONOMIE CE FAVORIZEAZĂ LIBERTATEA DE MIȘCARE

ë-Berlingo răspunde diferitelor nevoi în materie de mobilitate ale clienților. MPV-ul permite accesul în zonele cu trafic reglementat din orașe și este echipat cu o baterie litiu-ion de 50 kWh ce oferă o autonomie de până la 280 km*.
*În curs de omologare.

Pentru o autonomie optimizată, trenul de rulare recuperează energia în fazele de frânare și decelerare. Pentru a recupera energia, este suficient să activezi butonul “B” de pe consola centrală. Bateria este amplasată sub scaune și podea, fără ca spațiul interior să fie afectat. Bateria stochează și furnizează energia necesară pentru funcționarea motorului electric, încălzire și pentru aerul condiționat. Nivelul de încărcare a bateriei este afișat pe instrumentarul de bord printr-un indicator și o lumină de avertizare. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea de încărcarea a acesteia la sfârșitul garanției). Un certificat de capacitate a bateriei este eliberat după inspecția tehnică de un an sau la 20 000 km, apoi la fiecare inspecție tehnică, la fiecare 2 ani sau la 40 000 km.

ÎNCĂRCARE SIMPLIFICATĂ ȘI COSTURI CONTROLATE

Sunt disponibile trei soluții de încărcare. Bateria poate fi încărcată peste noapte la o priză de tip Green’up, pentru ca a doua zi să poți porni la drum în deplină relaxare.
– Încărcarea la domiciliu, la locul de muncă sau într-o parcare necesită un cablu Mod 2 (dotare standard în Franța). Acest mod de încărcare este compatibil cu o priză standard de 8A sau o priză de mare putere de 16A, pentru o încărcare completă în mai puțin de 15 ore.
– Încărcarea privată sau la o stație publică necesită instalarea unui Wallbox cu o putere cuprinsă între 3.7 kW și 22 kW și un cablu Mod 3 (opțional). Încărcarea completă se realizează în 7h30 (Wallbox monofazat de 7.4 kW) sau în 5 ore (Wallbox trifazat de 11 kW).
– Încărcarea ultra-rapidă la o stație publică de până la 100 kW, cu cablu Mod 4 integrat. O baterie de 50 kWh se reîncarcă 80% în 30 de minute. ë-Berlingo se află la cel mai bun nivel din segment în ceea ce privește timpul de reîncărcare accelerată.
ë-Berlingo oferă un cost de utilizare controlat. Fără schimburi de ulei, filtre de aer, filtre pentru combustibil sau ulei pentru cutia de viteze, întreținerea este cu 30% mai puțin costisitoare decât a unei versiuni termice. ë-Berlingo consumă în medie 18 kWh la 100 km, pentru un cost de 3 EUR.

ë-Berlingo propune funcții de programare a încărcării, pentru a consuma energie electrică în orele cu tarif scăzut și de precondiționare termică, ce permite setarea temperaturii în habitaclu pe perioada încărcării, pentru ca bateria să nu se consume în primii kilometri parcurși.

SERVICII UTILE PENTRU UN STIL DE VIAŢĂ RELAXAT ÎN MODUL ELECTRIC

Grație aplicației My Citroën, poți gestiona de la distanță precondiționarea termică a habitaclului și încărcarea bateriei, poți accesa informații privind nivelul de încărcare a bateriei și autonomia autovehiculului și poți programa încărcarea folosind un smartphone, o tabletă sau direct de pe ecranul tactil al vehiculului, prin intermediul navigației conectate, în meniul « Energie ». Această operațiune este posibilă pentru încărcarea domestică (Mod 2) sau accelerată (Mod 3) și poate fi modificată în orice moment.

Aplicația Free2Move facilitează încărcarea și staționarea (în Franța) și oferă acces la peste 220 000 de stații de reîncărcare. Clienții pot utiliza aplicația pentru a planifica cel mai bun traseu în funcție de autonomia vehiculului, cu afișarea stațiilor de reîncărcare compatibile și disponibile (include pauzele de reîncărcare, timpul total necesar pentru reîncărcare).

Pentru a fi și mai apropare de clienții săi, Citroën propune o soluție personalizată de încărcare pentru ë-Berlingo, ce include echipamente (priză standard și priză de mare putere de tip Green’Up sau Wallbox) și instalarea la domiciliu sau la locul de muncă. Marca a selectat parteneri recomandați pentru fiecare țară europeană; pentru Franța aceștia sunt ZEBorne și Zeplug și oferă soluții accesibile persoanelor fizice și profesioniștilor, atât în locuințele individuale, cât și în cele colective.

DESIGN: ELEMENTE DISTINCTIVE, PERSONALITATE UNICĂ

La exterior, ë-Berlingo se distinge prin monograma « ë » amplasată pe grila cu chevroane noi și în fața numelui, pe hayon, ce simbolizează apartenența la universul electric. Nuanța “Anodised Blue”, specifică versiunii electrice se află pe bara de protecție și pe Airbump-urile® laterale. Soclul de încărcare înlocuiește trapa de carburant.

La interior, totul a fost gândit pentru a simplifica utilizarea Noului Citroën ë-Berlingo. Pe consola centrală, un sistem ë-Toggle controlează cutia de viteze grație funcțiilor Park, Rear, Neutral, Drive și Break. Un comutator de selectare permite activarea celor 3 moduri de condus: Eco, Normal și Power.

Ecranul tactil de 8’’ include în meniul său funcția « Energie », ce prezintă informații specifice precum: fluxul de energie (permite vizualizarea modului de funcționare a tehnologiei electrice în timp real, modul de conducere selectat, motorul electric și nivelul de încărcare a bateriei), statistici cu privire la consum și setările încărcării programate a bateriei sau precondiționării termice.
Noul Citroën ë-Berlingo este echipat cu instrumentar de bord digital cu ecran de 10’’, configurabil (standard începând cu nivelul de echipare Feel) și head-up display, pentru o redare modernă și rapidă a informațiilor esențiale pentru condus.

*În curs de omologare.