Project Description

CITROËN ACTUALIZEAZA SEDANUL INTERNATIONAL AL MARCII: C-ELYSEE – CONFORT SI STATUT NOU

noul Citroen C-Elysee

Citroen marcheaza lansarea modelului actualizat: C-Elysee, sedanul dedicat pietei internationale.

Sedanul international reprezinta pentru Marca un succes dublu: 1. atingerea pragului comercial de aproape 400 000 de unitati vandute de la lansarea sa din 2012 pe piete importante precum China, Turcia sau Algeria si 2. un succes sportiv, cu 3 titluri consecutive de campion mondial al constructorilor auto participanti la FIA WTCC. Designul sau evolueaza cu o schimbare de stil, constand in adoptarea stopurilor 3D, roti de 16” cu jante si capace actualizate plus doua noi culori. Recunoscut pentru spatiul si confortul  interior, noul model este dotat cu tehnologii care faciliteaza experienta de condus datorita sistemelor Citroen Connect Radio si Citroen Connect Nav, bazate pe tableta tactila de 7’’, urmand a fi comercializat in prima jumatate a anului 2017.

UN NOU CAPITOL: SUCCES COMERCIAL SI SPORTIV

Citroen C-Elysee a fost conceput pentru a raspunde cu prioritate asteptarilor pietelor internationale si beneficiaza de know-how-ul Citroen. Modelul se adreseaza prin stilul si serviciile sale unei clientele care cauta un sedan distinct si accesibil in acelasi timp. Lansat la sfarsitul lui 2012 pe piata mediteraneana si la sfarsitul lui 2013 in China, s-a afirmat ca best-seller al Marcii pe piete importante precum China, Turcia sau Algeria.  De la lansarea sa, mai mult de 400 000 de masini C-Elysee au fost vandute in lume. In 2015, au fost inmatriculate 117 000 de C-Elysee dintre care si aproximativ 90 000 in China. In cursul acestui an, C-Elysee a fost comercializat in cateva tari europene pentru a permite retelei Citroen sa realizeze vanzari satisfacatoare, realizate  pana nu de mult de catre agenti externi.

Un succes comercial pe pietele importante, prin reusita C-Elysee la campionatul mondial FIA WTCC. Citroen a inregistrat victorii importante in urma celor 3 titluri consecutive de campion mondial al constructorilor auto si 3 titluri de campion mondial al pilotilor in cei 3 ani de participare. Permitand modelului si marcii Citroen sa castige notorietate, C-Elysee WTCC lasa loc astazi unei noi aventuri sportive odata cu inscrierea noului Citroen C3 la campionatul FIA WRC.

UN SEDAN CU STIL ATRAGATOR SI VALORIZANT

Sedan seducator si echilibrat, C-Elysee a fost conceput pentru a-i valoriza silueta cu 3 volume. Modelul afiseaza un nou stil, reconstruit in totalitate, cu o noua  bara de protectie care ii permite sa integreze codurile stilistice ale marcii pe piete internationale si sa exprime noul statut, bazat pe robustete si prestigiu.

Noua grila a radiatorului  si chevronii cromati ai logo-ului  se imbina cu blocurile optice restilizate care devin mai mari fata de modelul anterior si integreaza fiecare dintre cele doua spoturi cromate care confera modernitate. Aceasta continuitate intre grila si faruri mareste perceptia asupra latimii masinii cu ajutorul aerisirii din partea de jos a barii de protectie si a farurilor de ceata restilizate. Aceste elemente confera, din punct de vedere vizual, un plus de vizibilitate si de eleganta contribuind la constructia noului design si a unui statut actualizat.

In partea din spate C-Elysee prezinta stopuri noi, cu efect 3D, caracteristice semnaturii lumninoase Citroen, care permit amplificarea perceptiei marimii masinii si conferindu-i mai multa eleganta. Jantele de 16” beneficiaza si ele de actualizari: capace 3D in versiune bi-ton si jante din aliaj diamantate San Diego. Aceste accesorii au fost redesenate pentru a accentua dinamismul si contrastul caroseriei in aceeasi linie a noului design, cu doua noi nuante: Lazuli Blue care inlocuieste Bleu Teles si Gris Aluminium care inlocuieste Gris Acier.

noul Citroen C-Elysee
In interior, plansa de bord are o banda  decorativa  in fata pasagerului din fata, care reflecta nivelul de echipare. Ansamblul materialelor a fost ales pentru a oferi eleganta, robustete si o mai mare usurinta la intretinere.  Plansa de bord a fost redesenata pentru a pune in valoare noua tableta tactila de 7’’, care adauga modernitate noului C-Elysee, dotat cu cele mai recente tehnologii. Cadranele au o noua identitate grafica pentru mai mult caracter si claritate, iar in versiunile de top, un nou afisaj alb/negru  prezinta informatii utile despre experienta de condus.

CONFORT, SPATIU SI TEHNOLOGII MODERNE

Recunoscut pentru confortul sau si pentru spatiu, noul C-Elysee beneficiaza de toata expertiza Marcii in termeni de performante ale suspensiei, calitate si tehnologie, reprezentand oferta ideala  pentru clientii care cauta o berlina atractiva si accesibila. Masina dispune de o tinuta de drum remarcabila  care o transforma in cea mai confortabila alegere, indiferent de suprafata de rulare. Contrar dimensiunilor mici vizibile din exterior, modelul ofera un spatiu in spate demn de vehicule de talie superioara si un portbagaj spatios de 506 l. Citroen C-Elysee este o berlina moderna, cu eleganta si robustete confirmata. Fidela filozofiei Citroen de a propune tehnologii intuitive in serviciul confortului, modelul dispune de acum de camera video  pentru marsarier si de ultimele generatii de sisteme radio si de navigatie conectate la tableta tactila de 7’’:

CITROEN Connect Radio: Cu noua generatie de tablete tactile de 7”, experienta de condus devine mai fluida si reactiva datorita tehnologiei capacitive. Acest echipament grupeaza urmatoarele functii: telefonie cu tehnologie Bluetooth (acces la agenda telefonului si gestionarea apelului dublu), control multimedia cu posibilitatea de a asculta muzica stocata in smartphone, optiunea de a regasi aplicatiile smartphone-ului prin Mirror Screen (Android Auto & Carplay), sistem audio cu 4 difuzoare si radio AM/FM (completat cu comenzi pe volan). De asemenea pentru un plus de tehnologie avansata, recunoasterea vocala este de acum disponibila si permite conducatorului auto sa controleze functiile telefonului sau a sistemului multimedia.

CITROEN Connect Nav: in plus fata de Citroen Connect Radio, acest nou sistem de navigatie 3D, tactil si conectat in timp real, permite aplicarea de zoom asupra imaginii cu 2 degete facilitand ghidajul cu ajutorul hartilor 3D, actualizate ale principalelor orase ale Europei si ale obiectivelor turistice. Ansamblul de reliefuri este, de asemenea, reprezentat in maniera realista, iar pentru drumuri europene sau autostrazi sistemul ofera o vizualizare rapida a benzii pe care trebuie sa va incadrati. O fereastra de tip pop-up apare pe ecran pentru a indica apropierea de o intersectie complexa, cu marcaje si indicatoare asociate.

noul Citroen C-Elysee
In functie de destinatii, beneficiati de servicii conectate:

-Pachetul Citroen Conect Nav care include informatii despre trafic in timp real si propuneri de trasee alternative TomTom, afisajul previziunilor meteo locale, afisajul parcarilor si a statiilor de alimentare cu combustibil cu tarifele practicate, cautare locala de POI pe Internet

-«Zone de pericol» care indica Zone cu potential de accidente si de pericol (permanente sau temporare)

– Actualizarea hartilor si a software-ului prin intermediul stick-ului USB.

Noul C-Elysee este echipat cu o gama de motorizari performante si puternice adaptandu-se diferitelor regiuni in care se comercializeaza. In esenta modelul propune un motor PureTech 82, disponibil cu cutie manuala sau VTi 115 disponibil cu o cutie de viteze manuala sau o alta automata de ultima generatie cu 6 viteze, EAT6. In versiunea Diesel sedanul este disponibil cu motorizarile HDi 92 si BlueHDi 100.

Produsa la Vigo in Spania, noul C-Elysee va fi comercializat in prima jumatate a anului 2017, iar versiunea pentru China, produsa la Wuhan va beneficia de aceleasi actualizari.

Descarcă broșura (pdf)Cere o ofertăProgramare Drive Test